2023 AFRICA DIGITAL HEALTH SUMMIT (ADHS) AGENDA/PROGRAMME

DATE - 22nd and 23rd June 2023

THEME - DIGITAL TRANSFORMATION OF HEALTH SYSTEMS: THE ROLE OF COLLABORATION AND PARTNERSHIPS

Time	Duration	Programme	Speaker/Moderators/Discussants			
	DAY 1					
		M.C./Compere: Mrs Olufur	nke Oluwole			
8.00 to 9.00am		Che	ck-In/Registration			
		SCIENTIFIC SESSION I				
		Venue: HALL A				
9.00- 11.30am	150 mins	Session Chair: Dr Sunny Iber	neme			
9.00- 11.30am	130 1111115	SCIENTIFIC SESSION II				
		Venue: HALL B				
		Session Chair: Dr Adeolu Ard	ogundade and Emmanuel Atuma			
11.30- 12.00pm	30 mins	TEA BREAK				
	OPENING CEREMONY					
12.00-12.10pm	12.00-12.10pm 10 mins National anthem/2 nd Stanza					
12.10- 12.20pm	10 mins	Welcome Remarks	Dr Niyi Osamiluyi (Convener, Africa Digital Health Summit ADHS)			
12.10- 12.25pm	15 mins	Chairman's Opening Remarks	Dr Matshidiso Moeti (Regional Director, WHO Afro)			
12.25- 12.40pm	15 mins	Goodwill messages	FMOH, LSMOH, NITDA, WHO, Africa CDC etc			
12.40- 12.45pm	5 mins	Reading of Citation of Keynote Speaker	Maryam Daramola (Grants and Partnership Lead, PMS)			
12.45- 1.05pm	20 mins	Opening Keynote Digital Transformation of Health Systems: The Role of Collaboration and Partnerships	Prof. Akin Abayomi (Immediate Past, Honourable Commissioner of Health, Lagos State)			
PANEL DISCUSSION I						

Lagos State Digital health transformation roadmap in focus (Sponsored by Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF))				
TIME: 01.05 - 01.50pm			VENUE: HALL A	
01.05 - 1.50pm	45 mins	Overview: Lagos State Digital hetransformation roadmafocus		Dr. Olusegun Ogboye (Permanent Secretary, Lagos State Ministry of Health) Dr. Ibrahim Mustafa (Permanent Secretary, Lagos State Primary Healthcare Board) Dr. Dayo Lajide (Director, HCPRS, Lagos State Ministry of Health) Dr. Emmanuella Zamba (Lagos State Health Management Agency (LASHMA)) Dr. Abiola Idowu (Executive Secretary, Health Facility Monitoring and Accreditation Agency (HEFAMAA))
1.50- 2.05pm	15 mins	Q&A		
2.05- 2.50pm	45 mins	LUNCH BREAK		
2.50- 4.50pm	120 mins	SCIENTIFIC PRESENTATION III Venue: HALL A Session Chairs: Dr Olamide Okulaja SCIENTIFIC PRESENTATION IV Venue: HALL B Session Chairs: Emeka Chukwu		

DAY 2					
M.C./Compere: Mrs Olufunke Oluwole					
PARALLEL SESSIONS					
		PANEL DIS	cussic	ON II	
	-	FIME: 9.00 - 10.00am	VENUE	E: HALL A	
9.00 - 09.45am	45 mins	collaboration and partnerships in healthcare delivery?		Dr. Mujidat Babah (EHA Clinics) Ifeoluwa Dare-Johnson (Founder/CEO, Healthtracka)	
				Ayodele Adeyemo (Co-Founder, PneumaCare)	
				Moderator Dr Ifunanya Ilodibe (EHA Clinics)	
9.45 - 10.00am	15 mins	Q&A			
PANEL DISCUSSION III					
TIME: 9.00 - 10.00am				: HALL B	
9.00 - 09.45am	45 mins	Harnessing the power of collaboration across organizations to overcome	ome	Solomon Muhumuza (Data Governance & Security Specialist (Uganda Ministry of Health)	
		data quality problems in digital health systems		Patrick Zzimula (Program Manager for BRAC)	
				Dr. Beatrice Wasunna (Director of Research at Medic)	
				Mitali Ayyangar (Datakind)	
				Moderator Priscillah Balirwa (Digital Health Manager, Living Goods Uganda)	
9.45 - 10.00am	15 mins	Q&A			
PANEL DISCUSSION IV (Hosted by Society For Family Health)					
TIME: 10.00 - 11.00am				E: HALL A	
10.00- 10.45am	45mins	Expanding Family Planning through ePharmacy Optimization in Nigeria-Challenges and Opportunities		Dr. Jennifer Anyanti (Deputy Managing Director Strategy, SFH)	
				Pharm Ibrahim Babashehu Ahmed (Registrar, Pharmacy Council of Nigeria (PCN))	

				Prof. Lere Baale (CEO of Business School Netherlands (BSN)) Babatunde Oyelana (Technical Advisor for ePharma and Technological Innovations at the SFH) Moderator Ijeoma Nwankwo (Senior Program Officer, Pharmaceutical Society of Nigeria Foundation)	
10.45- 11.00am	15 mins	Q&A			
PANEL DISCUSSION V					
TIME : 10.00 - 11.00am VENUE : HALL B					
10.00- 10.45am	45mins	Panel Discussion: The Potential and Prospects for Artificial Intelligence (AI) for Digital Health Transformation in Africa		Njide Ndili (Commissioner Lancet and FT Commission on Digital Health/AI) Franck Verzefé (CEO, TrueSpec Africa) Nkem Nweke (PM, Engineering Innovation, Microsoft) AbdulHamid Yahaya Deputy (Director, ICT & Operations, eHealth Africa Moderator Dr Adeolu Arogundade (President, Society for Telemedicine and eHealth in Nigeria)	
10.45- 11.00am	15 mins	Q&A			
PLENARY SESSION					
PANEL DISCUSSION VI (Hosted by PHARMACCESS Foundation)					
	TIME	E: 11.00 - 12.00noon	VENUE	: HALL A	

11.00- 11.45am	45 mins	Financing and Delivering Bette Care for All Leveraging Digital Innovations: How can we scale innovations?	General/CEO, National Health Insurance	
11.45- 12.00pm	15 mins	Q&A		
12.00- 12.20pm	20 mins	TEA BREAK		
PARALLEL SESSIONS				
	ТІМІ	E: 12.20 - 01.05pm VENU	JE: HALL A	
12.20- 01.05pm	45 mins	Novartis Foundation Cardiovascular HealthTech Innovation Challenge: #Play4Health – Winning Startups Award Ceremony	Lucy Setian (Director of Digital Transformation, Novartis Foundation) Belise Kanimba Niwemwari (HealthTech Hub Africa Partnership Lead)	
PANEL DISCUSSION			ON VII	
	TIM	E : 12.20 - 01.05pm VENU	JE: HALL B	
12.20- 12.50pm	30 mins	Topic: Digitalization of Healthcare Delivery in Africa through the lens of Ubuntu; the matters arising.	Dr Olayemi Dawodu (CEO, Clina-Lancet Laboratories) Ms. Folake Owodunni (Co-founder, Emergency Response Africa) Dr Dinachi Nwanali (Physician, Special needs therapist) Kehinde Muraina (Human-Centered Design Specialist, Development Sector personnel) Moderator Noimot Balogun (Project lead, Linka.Ng)	
12.50- 01.05pm	15 mins	Q&A		

PLENARY SESSION In collaboration with Africa Center for Disease Control (Africa CDC), West African Institute of Public Health (WAIPH) and Africa Health Business (AHB)					
01.05- 01.20pm	15 mins	•		Jean Philbert Nsengimana (Chief Digital Health Adviser, Africa CDC)	
	·	PANEL DISC	CUSSIO	N VIII	
01.20- 02.05pm	45 mins	Digital Health Impact: Shaping a Strong Par African Digital Health Community)-	Dr Ngozi Azodoh (Director, Health Research & Statistics, FMOH (Chair) Jean Philbert Nsengimana (Chief Digital Health Adviser, Africa CDC) Dr Amit N. Thakker (Executive Chairman AHB) Dr Francis Ohanyido (Director -General, WAIPH) Dr Nneka Mobisson-Etuk (Co-Founder and CEO, mDoc) Moderator Dr Nkem Ene, CEO (Preston Associates for International Dev)	
02.05- 02.20pm	15 mins	Q&A		,	
02.20- 03.00pm	40 mins	LUNCH			
		PARALLEL	SESS	IONS	
	PANEL DISCUSSION IX				
TIME: 03.00 - 03.45pm VENUE : HA				E: HALL A	
03.00- 03.30pm	30 mins	Boosting multistakeho collaboration for succe eHealth deployment in	essful	Dawit Birhan Bashahwred (Sr. HIT Specialist, Health Information Technology Directorate, Federal Ministry of Health, Ethiopia) Dr. Anthony Adofo Ofosu (Deputy Director General, Ghana Health Service) Dr. Lawrence Ofori- Boadu (Ag, Director Institutional Care Division, Ghana Health Service) Maganizo Monawe (Senior Digital Health Technical Advisor, MoH Malawi)	

		Т		T
				Moderator: Dr. Chipo Kanjo (Computing Department, University of Malawi & BETTEReHEALTH partner HISP Malawi)
03.30- 03.45pm	15 mins	Q&A		
	TIMI	E: 03.00 - 03.45pm	VENUE	E: HALL B
03.00- 03.15pm	15 mins	UNICEF approach to health for strengthening primary health care see	ng	Dr Sunny Ibeneme (Digital Health Specialist, UNICEF)
03.15- 03.30pm	15 mins	Use of digital technology to enhance value-based care: the NCD example in Ghana"		Dr Maxwel Antwi (Ghana Country Director, PharmAccess Foundation)
03.30- 03.45pm	15 mins	The Role of Teleradiology in the Digitalization of Lagos State: Using InstantRad as a case study		Bayode Oke Thomas (Country Lead, InstantRad Nigeria)
PANEL DISCUSSION X				
	TIMI	E: 03.45 - 04.15pm	VENUE	E: HALL A
03.45- 04.15pm	30 mins	The Future of Digital H Partnerships in Africa		Folake Owodunni (Co-founder and CEO of Emergency Response Africa (ERA))
				Abimbola Adebakin (CEO, Advantage Health Africa)
				Kemi Olawoye (Co-Founder and CEO, Babymigo)
				Dr. Debo Odulana (Chief Innovation Officer, Evercare Hospital, Lagos)
				Moderator Dr. Ebi Ofrey (GeroCare Solutions Ltd)
	TIME	E: 03.45 - 04.15pm	VENUE	E: HALL B
03.45- 04.15pm	30 mins	Workshop on Digital H Standards and Interoperability		Hosted by the Society for Telemedicine and eHealth in Nigeria)
		Data protection, privac	•	Dr Adeolu Arogundade (President, Society for Telemedicine and eHealth in Nigeria)
				Dr Adebola Olajide (Chair, National Technical/Mirror Committee ISO TC215- Health Informatics)
				Dr Raphael Akangbe (Board Member, Society for Telemedicine and eHealth in
				7

			Nigeria)
4.15- 4.30pm	15 mins	Closing Remarks	
		NETWORKING	